27

сеп

ribbon

Вземи си книга, остави друга

“Чети и сподели” провокира бургаските книгомани

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

За удоволствие и изненада на книгоманите от днес в Бургас стартира инициативата „Чети и сподели“. На три ключови места в града – до Часовника, Морско казино и Операта, са поставени стари шкафове, пълни с книги. Творбите са както на български писатели, така и на класически европейски автори, като Джек Лондон, Чарлз Дикенс, Ги дьо Мопасан и пр., и дори представители на екзотичната японска литература.

В дните до 31 октомври бургазлии и гости на града ще имат възможността да се възползват от предимствата на библиотеките на открито, а те са много. Без библиотекари и читателски карти, хората могат да идват и си тръгват, когато пожелаят, да вземат книга, която харесат от рафта на стария шкаф и оставят такава, която са прочели, да намерят място за споделяне на натрупаните впечатления от прочетеното и всичко това в по-приятна и забавна обстановка от дома.

„Чети и сподели“ е инициатива, в която може да участва всеки, който има стари, вече прочетени книги, с които е готов да се раздели и желание да прочете нещо ново. Освен книга, там могат да бъдат оставени бележки с впечатления от прочетеното или препоръки.
Инициативата е част от Есенни литературни празници` 2012, които са в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата 2019.


Подобни публикации