13

яну

ribbon

Българската Евровизия си прави Академия

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Специална Академия за избор на българска песен, която да участва в Евровизия ще създава Българската национална телевизия. Това става ясно от официално представените правила на българската селекция за Евровизия 2011.  В правилата, публикувани на официалния сайт на БНТ, е записано, че песните трябва да бъдат български национален продукт и не трябва да са публикувани преди 1 септември.

В селекцията ще вземе участие така наречената Академия, състояща се най-малко от 31 членове, която ще бъде избрана от БНТ. Академиците ще бъдат композитори, поети, продуценти, изпълнители, музикални педагози, медии, рекламни агенции и професионални организации. Те ще представят своите предложения за изпълнител с официално писмо да председателя на академията. В предоставените им анкетни карти членовете на Aкадемията имат право да дадат предложения за 3 изпълнители, които биха желали да видят в Дюселдорф.

Изпълнителите, класирали се на първите 10 места, трябва да представят до 3 песни за финала, което означава, че на него практически може да се състезават до 30 песни. На самият финал ще гласуват представителите на Aкадемията и зрителите, които ще имат право на 1 глас от 1 телефон. Телевизионните зрители ще определят 50% от точките на финала, а академията другите 50.

Победител ще е изпълнителят с песента, събрала най-много точки от смесеното гласуване.


Подобни публикации