16

мар

ribbon

Бургаски кинаджия пак с концерт в столицата

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

След успешните концерти на Мискините, Ша-ша и Джендема, на сцената на столичното читалище “Николай” Хайтов този петък, 18 март, от 19 ч.  ще се появи и Митко Таралежков. Заедно с Невен Кидеров и Бранимир Стойков – Бъни (БГз) той ще представи голяма част от своите песни, сред които са култови заглавия като “Влакът за Бургас”, “Водка Ахелой”, “И толкоз”, “Вятъре” и мн. др.

„Акустична сцена за българска музика” е съвместна инициатива на читалище „Н. Хайтов” и независимия музикален лейбъл missskin.net. Идеята е поне веднъж месечно в салона на читалището да се представят акустични концерти на български групи.

Димитър Таралежков е роден в Бургас. Завършил e кино- и телевизионна режисура в Нов български университет. Около името му се зашумя, след като спечели наградата за документален филм на Международния фестивал за късометражно кино Балчик 2004 с филма „Бургас на Таралежков”. Съосновател е на Бидон филм. Режисьор е и на култовия филм Лешпер Комерс Inc., който е свален от близо 10 хиляди потребители на един от торент сайтовете.

По време на следването си внезапно просвирва на китара и започва да пише свои песни. За кратко време, въпреки липсата на качествени записи, песните му стават изключително популярни, превръщат се в своебразен фолклор и често могат да бъдат чути от шумни компании по пейки и градинки.


Подобни публикации