30

дек

ribbon

Футболисти, певци и богаташи вкарали 37 милиона в хазната

НАП била “шампион” в борбата с корупцията, хвали се директорът й

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Данъчни инспектори ще посещават определени имоти, за да установят дали те се използват за жилища или за офиси. Това каза изпълнителният директор на Националната агенция по приходите (НАП)  Красимир Стефанов на пресконференция
По думите му собствениците на скъпи имоти се уплашили от хеликоптерните проверки на НАП и започнали масово да прехвърлят собствеността от юридически към физически лица.

В резултат на това са прехвърлени около 100 имота. Очаква се постъпленията от ДДС в бюджета от това да достигнат 13 млн. лева.
Стефанов призова бизнесът и гражданите доброволно да признаят задълженията си, за да си спестят неудобствата и административните санкции.

От проверките на футболисти, певци, собственици на луксозни яхти и автомобили пък в хазната са постъпили допълнително 37 млн. лева.

Шефът на приходната агенция съобщи още, че от началото на годината ще бъдат затваряни временно бензиностанциите, които не са свързани към информационната система на НАП. Повечето от тях са малки обекти, тъй като 90% от бензиностанциите на големите вериги, вече са свързани, отчете Стефанов. Ежедневно към системата се присъединяват по около 30 търговски обекта.
НАП била изпълнила плана за бюджетните си приходи на 100% и е “шампион” в борбата с корупцията. До момента са уволнени 70 данъчни инспектори заради съмнения за нерегламентирани практики, а трима са осъдени.


Подобни публикации