30

дек

ribbon

Виенски професори поздравиха наши медици

Специалистите от “Пирогов” спасиха катастрофирал край Бургас мотоциклетист

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Проф. Хано Милези и проф. Шмидхамер от Световния център за лечение на периферни нерви са поздравили за безупречната работа екипа на Централна пироговска реанимация, който е спасил пациент с политравма, след тежка катастрофа с мотор край Бургас.

Пациентът е напълно възстановен, освен плексусната увреда на ръката, която ще бъде допълнително лекувана. В началото на декември, двамата виенски професори са го консултирали. Тогава са разбрали за успеха на пироговци.

33-годишният мъж е катастрофирал на 14 август т.г. в района на Бургас. С личен автомобил близките му го транспортират до УМБАЛСМ „Пирогов”.

Пострадалият е с травми на главата и гърдите, счупени ребра, контузия на белия дроб, фрактури на гръдни и шийни прешлени, фрактура на ключицата и лопатката, открита фрактура на подбедрицата, откъснат раменен пояс и травматичен шок.

Цели 39 дни той е на апаратно дишане, с обща органна недостатъчност. Претърпява няколко операции. След 52 дни, благодарение на реаниматорите и останалите пироговски специалисти, той е възстановен.

За година в Централна реанимация успяват да върнат живота на 300 пациенти, с подобни множество тежки травми. Лечението им, което е над 500 лв. на ден,  се заплаща от министерство на здравеопазването.


Подобни публикации