23

апр

ribbon

Купете си самолета на В. Божков за 2 млн евро

Публикувано в: България;
От: pointburgas

ОББ прави втори опит да продаде самолет “Чесна” на безнисмена Васил Божков заради дългове. Първият търг пропадна миналата година, като исканата цена тогава беше 4 млн. евро. Сега ОББ е намалила цената на 1.9 млн. евро, става ясно от съобщение на банката, съобщи Медияпул.

Самолетът, който се продава е CESSNA CITATION BRAVO, модел: 550 – Citation Bravo, сериен â„– 550-1103, регистрация: LZ-ABV.
Търгът е насрочен на 27 април в в сградата на ОББ в столицата на ул.”Света София” 5. Кандидатите могат да разгледат самолета на 25 април на летище София.
Желаещите да участват в наддаването трябва да подават предложенията си в запечатан плик.
След отваряне на офертите всеки кандидат може да предложи по-висока цена, като стъпката за наддаване е 25 000 евро. Печели предложилият най-висока цена.
Резултатът от наддаването ще бъде обявен от банката в деня на провеждането на търга в присъствието на кандидатите.
В срок до 7 дни от определяне на купувача трябва да се сключи предварителен договор за продажба. Окончателен договор се сключва до три седмици след подписването на предварителния договор.
25 % от постигната цена трябва да се плати при сключване на предварителния договор за покупката на самолета. Останалата част се внася при подписване на окончателния договор. Таксите и разноските по прехвърлянето на машината са за сметка на купувача.
Преди около година сметките на няколко от компаниите, собственост на Божков, бяха запорирани от ОББ и банката кредитор пристъпи към разпродажба на част от имуществото им. Сред тях са “Холдинг Пътища” и “Мостстрой”.
През март 2011 г. беше първият опит за продажбата на два самолета, собственост на Васил Божков. Това бяха чесна и лиърджет, но търгът пропадна заради липса на кандидати. Изглежда междувременно лиърджетът, който се ползваше и от футболиста Димитър Бербатов, е бил продаден.


Подобни публикации