23

юли

ribbon

Израелски министър похвали службите ни

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Българските служби са предотвратили терористичен акт, планиран да бъде извършен преди няколко месеца. Това съобщи израелският министър на туризма Стас Мисежников след среща с икономическия министър Делян Добрев. Мисежников заяви, че е научил това на последното заседание на правителството на Израел преди два дни.

През януари 2012 г. Израел предупреди нашите служби, че се готви атентат срещу автобус с израелски туристи. Тогава МВР отрече да има такъв сигнал, а сега покрай атентата в Сарафово изтече информация, че тогава бил открит съмнителен пакет, който се оказал без взрив.

Министър Мисежников пристига у нас пет дни след кръвопролитния атентат срещу израелски туристи в Бургас, при който загинаха 7 човека. Придружават го представители на израелската туристическа индустрия. Според наблюдатели визитата е по-скоро символична и идва в подкрепа на туристическите връзки между двете страни.

През последните години много терористични актове бяха предотвратени и бяха спасени животите на много хора, каза Мисежников след срещата с Добрев. По думите му службите не винаги успяват и за съжаление цената е много висока.

Българското правителство при тази терористична атака демонстрира много сериозен професионализъм и много адекватна реакция. Това, което се случи тук, може да се случи на всяко друго място по света. Случвало се е в Израел, в Индия, в Норвегия може да се случи във всяка държава, но това не означава, че трябва да спрем да обикаляме по света, да спрем да ходим на кино, на почивки, каза той.


Подобни публикации