23

юли

ribbon

Казахстанци пак харесаха Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Бургаският кмет Димитър Николов и Н.Пр. Темиртай Избастин – посланик на Република Казахстан у нас, връчиха сертификати на завършилите Лятното училище по интеретническо посредничество, което се провежда в Бургас. В обучението участваха дейци на Асамблеята на народа на Казахстан, а в нея са представени всички етнически групи, живеещи на територията на страната.

“За нас е голямо удоволствие, че сме в този град, който не се промени дори след ужасния терористичен акт”, каза преподавателят от Университета на Гранада /Испания/ проф. Хорхе Боланос Кармона, един от лекторите в лЛтното училище.
Завършилите обучението казахстанци заявиха, че са се влюбили в Бургас и смятат догодина да се завърнат, но заедно със семействата си. Посланик Избастин потвърди, че се наблюдава повишен интерес към нашето Черноморие от страна на неговите сънародници.
Преди по-малко от месец група от тридесет и двама специалисти от различни социални ведомства и учебни заведения на Казахстан завършиха десетдневен квалификационен курс на тема: „Европейски модели и практики на социалната работа” в Бургаския свободен университет.


Подобни публикации