24

юли

ribbon

Церемония на бургаското летище почете паметта на жертвите

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

При безпрецедентни мерки за сигурност на бургаското летище пристигна израелската делегация, водена от министъра на туризма Стас Мисежников. Районът се охранява от бургаската жандармерия, гранична полиция и служители на Националната служба за охрана, съобщи БНР. На мястото, където бе извършен терористичният акт, бе проведена кратка церемония в памет на загиналите израелски туристи и българския шофьор Мустафа Кьосев.

Министърът на туризма на Израел лично поднесе венец на паркинга, където беше взривен автобусът с израелски граждани. Венци бяха поднесени от всички представители на държавната и местна власт в България, включително и от ръководството на летището. Паметта на жертвите беше почетена с едноминутно мълчание.

“Пристигнах от името на Израел, от името на израелския народ, за да отдам заслуженото уважение към загиналите в този кървав атентат”, каза Мисежников. Той отново подчерта, че израелската държава няма да отстъпи пред терора. Няма да позволи на страха да пречи на хората да пътуват. Надявам се заедно да спрем терора, подчерта израелският министър.
Българският министър на туризма Делян Добрев изрази надеждата си да няма повече терористични атаки по света.


Подобни публикации