14

юни

ribbon

Доктор Енчев си накриви шапката

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Въпреки обществените брожения и решението на Етичната комисия към Националния съвет по саморегулация те да бъдат приведени в приличен вид, билбордовете на д-р Енчев все още украсяват родните улици. Новото е, че върху тях има надпис “Цензура”.

Преди две седмици НСС излезе с решение рекламните послания като: “Прекалено красива съм, за да работя! Благодаря ви, д-р Енчев!“, да бъдат променени, защото становището на комисията е, че те са “непочтени и антивъзпитателни”.

Тогава пластичният хирург обеща да се съобрази с решението, като това трябваше да стане в едноседмичен срок. Вместо това върху билбордовете се появи надпис, който далеч не показва, че Енчев се е отказал, дори напротив- с тях той демонстрира дързост.

Това не е останало незабелязано от Етичната комисия и нейният председател Гриша Камбуров, според когото казусът е безпрецедентен в практиката му. “Това се счита за неизпълнение на решение на Етичната комисия и затова в петък ще се срещнем с Асоциацията по външна реклама, за да го обсъдим с тях, все пак те са подписали Етичния кодекс. Във всеки случай не го тълкувам като подигравка, а като начин за търсене на евтина реклама. Енчев обяви, че ще се съобрази с решението – нима това е формата на съобразяване?”, възмущава се Камбуров. Той обясни, че следващата мярка е свалянето на рекламите от билбордовете, ако известният доктор не се съобрази с препоръката на комисията, съобщи vsekiden.


Подобни публикации