18

фев

ribbon

Дами поемат “часовете” и “трудоваците”

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Димитрана Александрова спечели конкурса за главен редактор на вестник “Труд”, а неин заместник ще е досегашният временно изпълняващ същата длъжност Никола Кицевски. Данка Василева става главен редактор на вестник “24 часа”, а неин заместник ще бъде Борислав Зюмбюлев, който досега също временно изпълняваше длъжността.

Новите главни редактори на двата всекидневника бяха избрани с конкурс, обявен след смяната на собствеността през декември 2010 г.. Едно от изискванията беше кандидатите да декларират, че не са били сътрудници на Държавна сигурност. Все още не е обявено кой ще оглави седмичниците “Седмичен Труд” и “168 часа”.

Германската медийна компания ВАЦ напуска българския пазар 13 години след като влезе на него с покупката последователно на вестниците “24 часа” и “Труд”. Собствеността премина в ръцете на австрийската компания “БГ приватинвест” и българските й партньори – мажоритарния собственик на “Софарма” Огнян Донев и бизнесмена Любомир Павлов.

Димитрана Александрова бе главен редактор на вестник “Сега”, после бе отговорен редактор на “Капитал”, а след това оглави проекта на “Икономедия” за безплатен всекидневник “За града”. Данка Василева бе заместник-главен редактор на “Монитор” и след това – главен редактор на “Експрес”.


Подобни публикации