18

фев

ribbon

НАП-Бургас шамаросва 4 000 фирми

Глобите ще бъдат най-малко по 700 лева

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Над 4 000 фирми, регистрирани в ТД на НАП – Бургас ще бъдат санкционирани за неподадени декларации за облагане с корпоративен данък за извършвана дейност през 2009 година. Сред фирмите има и такива, които ще бъдат санкционирани с двоен размер на глобата, тъй като не са подали декларация за своята дейност и през 2008 година.

Годишна декларация за облагане с корпоративен данък са длъжни да подават и фирмите, които не са осъществявали дейност през 2010 година, напомнят от териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас.

Декларациите се подават в салоните за обслужване на териториалната дирекция на НАП – в Бургас, Ямбол и Сливен, по пощата с обратна разписка или по интернет.

31 март е срокът, в който трябва да се подадат данъчните декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане. Този срок важи както за фирмите, които дължат данък, така и за тези, които не са извършвали дейност.

Неподаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.


Подобни публикации