31

май

ribbon

Гейове скочиха срещу проф. Вучков

Беловласият естет ги квалифицирал обидно

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Гейове се оплакаха в Комисията по дискриминация, защото са се почувствали засегнати след паметното интервю на премиера Бойко Борисов в авторското предаване на проф. Юлиан Вучков “Времена и нрави”. Пети състав на КЗД ще проведе заседание по образуваната преписка срещу дружеството собственик на телевизия „Канал 3”.

Жалбоподателите са двама – Р.С. и Д.Д. от София. Те твърдят, че в рамките на интервюто с премиера професор Вучков повдига въпроса за нещо, което той нарича „извратеностите” и като пример за тях визирал гейовете. Така той представял „изопачена картината на политиките, защитаващи сексуалните малцинства от неравно третиране в страните от ЕС”.

“Квалификациите на професор Вучков за гей хората („… не може да манифестират своята гейовщина по гадена начин”) били „изключително тежки, обидни и укорими. …Те засилват негативната нагласа към различията в обществото. … Те дават подкрепа и кураж на онези, които мразят”, допълват в жалбата си двамата жалбоподатели.

Запомнящото се интервю между професора-водеща и премиера се състоя на 8 февруари и ще се запомни с факта, че театроведът успя да надговори събеседника си. Повече от два часа Борисов слушаше мненията и коментарите на професора по въпроси от международното положение и мястото на България, през важни, според Вучков, въпроси от вътрешно-политическия живот, състоянието на БАН, здравеопазването, парите за спорта, работата на министрите до Сашка Васева и чалга културата.

Р.С. и Д.Д. са недоволни и от статията „Сенатът на САЩ разреши на обратните на служат в армията, публикувана в блиц.бг, защото текстът бил „тенденциозен и ярко обиден”.

Дискриминирани се почувствали и от материала „Скриха гейовете агенти в дипломацията” на Фрогнюз. И там езикът на статията бил обиден и унизителен, особено отделни обобщителни пасажи като „съмнителни наклонности”, „връх на гей скандала”, „по-страшна вихрушка” (от тази с дипломатите агенти).


Подобни публикации