26

апр

ribbon

Асоциация иска немска строгост за младите шофьори

В Германия новите водачи карат с придружител и само денем

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Българската асоциация на пострадалите при катастрофи ще поднови предложенията си за промени в Закона за движение по пътищата, насочени към по-строги изисквания към шофиращите млади водачи. Това поясни за “Хоризонт” председателят на асоциацията Владимир Тодоров.

Още през 2008-ма година е внесено предложение да се въведат ограничения за младите водачи, свързани с въвеждането на европейски практики. Те включват забрана младите водачи да шофират през нощта, да возят повече от един човек и задължението да имат придружител. Тогава депутатите не приемат текстовете, подготвени от МВР и от Асоциацията.

Владимир Тодоров е на мнение, че трябва да се приеме германската практика, при която първите шест месеца младите водачи задължително се придружават от по-опитен човек и им е забранено да шофират вечер. “Това не е някаква рестрикция, това е просто предпазване на тези млади хора. Отново ще повдигнем въпроса и се надяваме този път наистина да срещнем разбиране от тези, които коват законите”, каза Тодоров.


Подобни публикации