15

яну

ribbon

Шефът на РИОСВ-Бургас отрича джипът му да е на “СЛЕ Груп”

Бойчо Георгиев подозира шантаж и манипулации от заинтересовани хора

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Манипулации и опити за отстраняването му заподозря директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас Бойчо Георгиев зад информацията на сайта “Биволъ” от понеделник, че се вози в джип на фирмата “СЛЕ Груп”, която купи скандалните дюни край Несебър и за чийто проект за строеж на жилища Георгиев е дал екоразрешително и твърди, че не познава никой от дружеството.

“Има хора, които целят отстраняването ми, защото си върша работата”, заяви пред агенция “Фокус” Бойчо Георгиев. “Това са абсолютни манипулации, абсолютно не е вярно. Този джип няма нищо общо с фирма “СЛЕ Груп”, така че ще си търся правата до дупка, ще сигнализирам всички възможни държавни институции, за да се стигне до дъното на тази цялата история. Това е абсолютен шантаж и се цели моето отстраняване”, каза Георгиев, който в момента е обект на проверка от Министерството на околната среда за издадените разрешителни за застрояването на дюните, след което ще стане ясно дали той ще бъде отстранен от поста.

“Въпросният джип няма нищо общо със “СЛЕ Груп” и хората, на които е джипът, са готови да го потвърдят. Някой явно много иска аз да бъда отстранен и това е системен закононарушител, който иска мен да ме няма, за да продължава да си прави закононарушенията”, каза Георгиев. Той обаче отказа да коментира на кого може да е попречил.

Той обмислял да се обърне към полицията и прокуратура, за да бъде направено цялостно разследване по въпроса, тъй като смята, че е следен. “Твърдо съм решен да стигна до дъното на цялата история, защото не може който и да е човек в тази държава, да бъде следен, да бъде документиран и след това да се съчиняват измишльотини за него. Сега като тръгнат нещата да се нищят, лесно се доказва, че това е измишльотина”, каза Георгиев.

“Много хора искат да ме няма, защото си върша работата. Като си вършиш работата, санкционираш, наказваш нарушители, тези хора после правят всичко възможно да те няма. Няма да спра, докато не стигна до дъното на цялата история, да се види кой е поръчителят, кой пробва да ме шантажира. Знае се кои хора искат да ме няма от дълго време, за да си правят закононарушенията и сега използват случая, че стана скандал с фирма “СЛЕ Груп”, за да скалъпят някаква история. Явно съм бил следен с месеци. Те са искали или да ме шантажират, или да бъда отстранен или нещо да ми се случи. Сега използват скандала и веднага скалъпват измишльотина, но това органите ще го разследват”, каза още Бойчо Георгиев.


Подобни публикации