11

фев

ribbon

Тийнейджър подготвял взрива в “Домодедово”

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Руските правоохранителни органи се надяват да открият следите на скриващият се лидер на бандитите в Северен Кавказ Доку Умаров с помощта на шестимата задържани по подозрение в организацията на терористичния акт в московското летище „Домодедово” младежи, съобщава ” NEWSru.com.

Иззетите от задържаните жители на Ингушетия записи позволяват да се направи извода, че младите хора принадлежат към така наречения „сунженитски джамаат”, е съобщил на Интерфакс източник от силовите структури.
Най – големи надежди следователите възлагат на 18- годишният Башир Хамхоев, който е задържан в началото на февруари заради катастрофа. Хамхоев дори и на тези години успял да стане ръководител на младите терористи, които са били подготвяни за осъществяването на терористичния акт в „Домодедово”.
Колата на младежа е била спряна на 3 февруари за рутинна проверка, но той не се подчинил на органите и се е опитал да избяга, в резултат на което направил катастрофа. При огледа на колата му са били открити автомат и патрони. Изяснило се е, че младежът е издирван от органите, а по оперативни данни той е бил от близкото обкръжение на Умаров и е една от свръзките му. Според една от версиите именно Хамхоев е склонил Магомед Евлоев да премине на страната на бунтовниците и е имал отношение към психологическата му подготовка за акта на московското летище.


Подобни публикации