11

фев

ribbon

Бургас ще се “презерватира” на св.Трифон Зарезан

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Поредна антиСПИН кампания ще се проведе в Бургас в Деня на влюбените, съвпадащ със светлия празник на св.Трифон Зарезан. Инициатор е Районната здравна инспекция, а целта е отново да бъде привлечено вниманието на младите хора към рисковете от заразяване с предавани по полов път болести.

Освен РЗИ в кампанията, онасловена “Презерватирай се!” ще се включат както местната власт, така и неправителстевни роганизации – „Обединен ромски съюз”, “Доза обич”, КАРИТАС. Доброволци ще раздават на бургазлии просветни материали и презервативи. Ð’ три мобилни кабинета ще бъдат провеждани безплатни тестове за носителство на ХИВ/СПИН . Те ще бъдат разположени пред Бургаския свободен университет, на площад “Тройката” и на Часовника до хотел “България”.

Такива тестове ще се правят и в Айтос, Несебър и Поморие.

“Нека всички млади хора се замислят, че в деня на влюбените много сърца ще трепнат, но нека и не забравят, че случайните връзки под булото на алкохола и свързаната с тях интимност крият особено голям риск, както по отношение на нежеланата бременност с всичките социални и психологически проблеми, така и от заразяване с болести предавани по полов път: СПИН, сифилис, гонорея.”, апелира Районната здравна инспекция.


Подобни публикации