3

юни

ribbon

С концерт – спектакъл завърши «Подавам ти ръка» на СОУ „К. Петканов” – Бургас

Публикувано в: ОбразованиеБургас;
От: pointburgas

Със заключителен спектакъл  СОУ „Константин Петканов” отбеляза края на проект „Клуб за интеграция, толерантност и взаимопомощ „Подавам ти ръка” по ОП ”Развитие на човешките ресурси”,  на стойност 143 259 лв. 109 деца, разделени в 17 модула, почти година преоткриваха себе си и света в рамките на проекта. Успешно дипломиране, благодарение на придобитите знания, очаква голяма част от дванадестокласниците самостоятелна форма на обучение, а две нови видеозали обогатиха учебната база и вече са на разположение на учениците.

Децата не пропуснаха да демонстрират новооткритите си таланти пред широката публика. Пъстра програма с драматизации и забравени детски игри, изпълнения на гайда и цигулка, модни и етно ревюта, руско-цигански танци и ръченици препълниха актовата зала на училището. Участниците от модул „Информационни технологии” изнесоха презентация, с която показаха стъпка по стъпка как се е развивал проектът и най-интересните моменти от работата на отделните секции- екскурзии, зелени училища, състезания и конкурси. Танци, песни и игри подариха на зрителите секциите „Да танцуваме заедно”, „Детските игри на мама, татко, баба и дядо”, „Да узнаем, докато играем”,”Религиите на различните етноси – прилики и разлики”, а учениците от секция „Куклен театър” представиха приказката „Вардете се!”.

За празничната атмосфера допринесоха и  модните ревюта на секция „ Бит и култура на етносите „ – „Етно ревю” и на секция „Млад природолюбител” – тоалети от естествени материали. Участниците в ателие „Изкуство” впечатлиха с уменията си по body art.


Подобни публикации