1

юни

ribbon

Мегаколоните поемат утре към “ЛУКойл”

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Точно в 05.00 часа утре първата от двете чудовищни колони „ЛУКойл Нефтохим” поемат от бургаското пристанище към завода. Нейният маршрут е Пристанище Бургас – ул. „Христо Ботев“ – ул. „Одрин“ – „ЛУКойл Нефтохим“. Втората колона ще тръгне пак в 05.00 часа и по същия маршрут, но в понеделник. Във връзка с преминаването през Бургас на гигантските съоръжения, ще бъде нарушен графикът и променен маршрутът за движение на автобусните линии от градския транспорт.

Колоните с общо тегло близо 600 тона са предназначени за новото производство „Хидрокрекинг на гудрон”, чийто първа копка направи вчера Вагит Алекперов, президент на петролния гигант „ЛУКойл”. То трябва да заработи през 2014 година, а размерът на инвестицията е милиард и половина американски долара, който няма аналог през последните 10 години у нас.
Новата инсталация ще увеличи производството на бензини и повиши качеството на котелните горива до европейските стандарти. Общо 3 000 работни места ще бъдат разкрити по време на изграждането на новия крекинг, той ще израсне на мястото на бившата инсталация „Етилен 250”.

Докато огромните товари са на пътя, други превозни средства няма да бъдат допускани по техния маршрут като предпазна мярка. Влекачите ще се движат със скорост от 5 километра в час.


Подобни публикации