4

юни

ribbon

Гонят царевицата и гевреците от плажа

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Концесионерите на плажовете ще трябва да прогонят разносните продавачи на храни и плодове от териториите, които стопанисват, съобщи изпълнителният директор на Българската агенция за безопасност на храните Йордан Войнов.Разносната търговия е един от най-големите проблеми по морето всяка година, затова усилията през настоящия сезон ще бъдат насочени именно към тези продавачи, които нямат никаква регистрация, нямат здравни книжки и предлагат изключително рискови храни.

На строг контрол през лятото ще бъде подложена и търговията на сладолед на открито. За да се продава от ледената сладост е необходимо временните обекти за търговия да имат топла и студена вода, а количките да са изработени от неръждавейка, за да се почистват добре и лесно.
“У нас има регистрирани 31 предприятия за производство на сладолед, от които може да се зареждат и уличните търговци.Доста пропуски в контрола по морето са установили от хранителната агенция, след като миналата година институцията започна работа. Трудно се променят нагласите на търговците и изпитваме доста трудности”, заяви Войнов.


Подобни публикации