6

юни

ribbon

Собственици на хотели в Сл. бряг излязоха на протест

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

По-малко от половин час продължи протестът на няколкостотин собственици на хотели в Слънчев бряг, които блокираха пътя от Бургас до курортния комплекс Слънчев бряг на кръстовището към Несебър. От браншовата организация на частните собственици са недоволни от новите правила за достъп до курортния комплекс, както и от таксата инфраструктура, която трябва да плащат на “Слънчев бряг” АД.

За първа година ръководството на комплекса задължи доставчиците на храни и напитки да плащат такса за достъп до хотелите и заведенията. Според частните собственици това е незаконно.
От Съюза на частните собственици настояват също да се изясни статута и собствеността върху улиците, алеите и зелените площи в курортния комплекс. Сега хотелиерите плащат такса за поддръжка на инфраструктурата както на община Несебър (под формата на местни данъци), така и на акционерното дружество “Слънчев бряг”, което реално поддържа инфраструктурата.
Хотелиерите настояват да се въведат правила, но те да не бъдат въвеждани от обикновено търговско дружество каквото е “Слънчев бряг” АД, което държи инфраструктурата на комплекса и няма никакви обекти, които да са туристически, а всъщност се изживява в ролята си на община и налага правила, които няма право да възлага като транспортна схе-ма, да разполага различни преместваеми обекти и пр..


Подобни публикации