15

юни

ribbon

Свещеници футболисти ще ритат на бургаския плаж

Бургас е кандидат за финалите на европейската купа в този спорт

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Отборът на варненските свещеници – „Вяра, Надежда, Любов” ще се бори за победа в Първия кръг на Държавното първенство по плажен футбол, който ще се проведе в събота и неделя в Бургас. Отчетата ще спорят с още седем тима – „Мастър” /Бургас/, „Одесос” /Варна/, „Академик” /София/, Отбор на МВР, „Тича” /Долни Чифлик/, ФК Русе и „Варненски момчета”.

Това стана ясно на проведената днес пресконференция. На нея представителят на Българския футболен съюз Валентин Зайков съобщи, че по негово настояване и с подкрепата на БФС Бургас ще кандидатства за домакин на следващите финали за европейската купа по плажен футбол. Това е форум, който събира на едно място минимум 24 национални отбора и се излъчва по телевизия Евроспорт.
„Имаме общата амбиция да направим Бургас сериозен център на плажния футбол“, добави зам.-кметът д-р Лорис Мануелян.
Откриването на състезанието е насрочено за събота от 11.00 часа, но срещите ще започнат по-рано и ще протичат в часовете 09.00 – 13.00, 16.00 – 19.30; за неделя: 09.00 – 13.30, 13.30 часа – официално награждаване.
Победителят ще получи Купата на кмета, а община Бургас е подготвила и специални награди – за най-добър вратар и най-полезен състезател.


Подобни публикации