15

юни

ribbon

Районират и глобата на паяка в Бургас

Нарушителите в крайните квартали ще плащат най-много

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Колкото по-далеч от центъра на Бургас се труди известният на всички шофьори паяк, толкова повече ще плащат съгрешилите собственици на автомобили. Това предлага заместник-кметът по финансовите въпроси на община Бургас Красимир Стойчев, съобщава Бургасинфо. В същото време се предлага и частично намаляване на сумата за репатриране.

В момента цената на отнасянето на неправилно паркиран автомобил до наказателната „кошара” е еднаква за целия град – 51.60 лв с ДДС. Предложението гласи градът да бъде разделен на три зони. Първата включва ЦГЧ, “Лазур”, “Възраждане”, “Братя Миладинови” и “Зорница”. В нея таксата на паяка ще бъде 36 лева без ДДС или 43.40 с данъка.
За втората зона – “Изгрев”, “Славейков”, “Акации”и “Победа” тя ще нараства до 51.60 лв. с ДДС, т.е. изравнява се със сегашната стойност.
Най-скъпо неправилното паркиране ще излиза в третата замислена зона – комплекс “Меден рудник” и кварталите Сарафово, Долно Езерово, Горно Езерово, Лозово и Крайморие. Там таксата ще бъде с ДДС точно 62.40 лева.
Отделно на нарушителите се издава и акт, обикновено на стойност 20 лева.

Според зам.-кмет Стойчев, новите глоби са съобразени с разходите за репатрирането на автомобилите. Тъй като наказателният паркинг ще бъде преместен от комплекс “Славейков” на ул. “Оборище”, разходите за вдигане на неправилно паркиралите коли от центъра ще бъдат минимални. Съответно – по-високи от по-отдалечените зони.
Общинска администрация е изготвила и анализ, според който най-много неправилно паркирали автомобили е имало в центъра на града.


Подобни публикации