15

юни

ribbon

Мартин Стоев няма да е треньор, Казийски се връща в национала

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Спортният министър Свилен Нейков съобщи днес, че най-добрият български волейболист Матей Казийски ще се върне в националния отбор, а Мартин Стоев няма да е негов треньор. Само преди ден Казийски обяви, че няма да играе за България, ако Стоев бъде назначен за треньор на мястото на подалия оставка след скандал с федерацията Радостин Стойчев. От федерацията първоначално съобщиха, че Стоев вече е избран за треньор, но след това обявиха, че още нямало такова решение и той бил един от тримата претенденти, съобщи Mediapool.

“По моя информация, ще се опитаме да запазим целостта на отбора и всички тези наши момчета да играят заедно на Олимпиадата в Лондон 2012. Не знам до момента да има решение, с което Мартин Стоев да е назначен за треньор на отбора. Има достатъчно варианти, при които Матей Казийски да играе за България на Олимпиадата”, заяви Нейков пред ТВ7.
По-рано Казийски съобщи, че се оттегля от отбора заедно с клубния си треньор в италианския Тренто Радостин Стойчев, след като шефът на федерацията инж. Данчо Лазаров не подаде оставка, както настояваха те. В момента отбора се води от помощниците на Стойчев – Найден Найденов и Георги Петров.
Волейболният отбор, който радва с успехите си и един от малкото поводи за спортна гордост, бе взет под крилото на премиера Бойко Борисов, който се зае с ръчно управление на промените и веднъж вече върна треньора Радо Стойчев. Днес Борисов обяви изводи си, че вече и Стойчев, и Данчо Лазаров “не са прави”.
“Председателят на федерацията Лазаров е направил каквото е необходимо, да има волейбол и до този момент работихме перфектно. Радостин Стойчев, най-добър треньор в света, свърши си работата, класира отбора на Олимпиада. Държавата им е подсигурила база, подсигурила им е финансиране, допълнително финансиране, за да се направи квалификацията и вече са в Лондон. Сега трябваше и двамата да проявят разбиране, да изчакат да мине Олимпиадата, да се концентрират в работата дотогава. А събрания и кой какъв да бъде, трябваше да се направи след Олимпиадата. Аз… Безкрайно ми е симпатичен, приятел ми е, млад, съвременен, изключителен треньор. Ултимативното казване втвърдява федерацията”, заяви Борисов.
Шефът на федерация Данчо Лазаров вече каза, че би се оттеглил само по искане на премиера.


Подобни публикации