23

апр

ribbon

Община Бургас превърна и “турско гробище” в Синя зона

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Неистовият поход на община Бургас към непрестанно разширяване на Синята зона за паркиране в града вече добива гротескни измерения. Преди ден лъкатушеща синя линия украси и многострадалната уличка “Хаджи Димитър”.
Многострадална, защото 90-метровата “транспортна инфраструктура” не е ремонтирана по никакъв повод в последните 60-70 години и в момента може да служи единствено за илюстрация на резултатите от тежки самолетни бомбардировки, нежели за пътнотранспортно “съоръжение”.

Последното “подобрение” по нея са петнадесетина метра асфалт откъм “Републиканска”, цялата останала част представлява останки от древен паваж, гарниран тук-таме с кофа бетон или две-три лопати дребен чакъл. Многобройни дупки пък придават на “пътното платно” релефа на поразено от шарка лице, а преодоляването им е херкулесовски подвиг и за автомобилисти, и за пешеходци…
В случая по детски простодушната надежда на общинската администрация, че половин кофа синя боя може като в избавителен сън след тежък кошмар да постигне съкровено чудо и бургаската уличка да се превърне във виенски булевард, просто не се оправдава. “Хаджи Димитър” и днес си е същата развалина, както си бе и преди “приобщаването й” към любимата на бургаските управници Синя зона.
А живеещите на нея редови граждани питат какво точно е вложила общината във въпросното “турско гробище”, че да има претенцията да го обявява за платен паркинг, както и дали след “Хаджи Димитър” не е редно и тузарската “Абоба” да бъде разкрасена с небесно синя линия…


Подобни публикации