7

юни

ribbon

Затворническите надзиратели в Бургас също ще протестират

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Служители от бургаския затвор ще се включат в протест на колегите си от Главни дирекции на МП ”Изпълнение на наказанията” и ”Охрана”, съобщават от синдиката на служителите в затворите в страната. Протеста е под мотото „Европа и за нас” и ще се проведе от 13 часа в неделя пред Министерството на правосъдието и Министерство на финансите.

Това е началото на серия от протести организирани от синдиката, мотивът за протест е решението на синдиката да отстоява правата на служителите в правосъдното министерство и че намира системата на МЛС за най-нереформираната в Р.България. Ако междувременно не бъде намерено решение на исканията на служителите и не се обърне внимание на многобройните проблеми поставяни не веднъж на вниманието на компетентните ръководители на всички нива, от синдиката заявяват, че ще потърсят съдействие от министър председателя Бойко Борисов, председателя на НС Цецка Цачева, президента Росен Плевнелиев, еврокомисарят по правосъдие и вътрешен ред Сисилия Малмстрьом.
От синдиката на служителите в затворите са готови към организиране и на други възможни, разрешени от закона действия, като протест пред сградата на посолството на страната председателстваща ЕС – Кралство Дания в София, обявяване на гладна стачка от УС на синдиката и др. Въпреки протестните действия, които по закон не могат да бъдат ефективни, служителите в МП ще продължат да изпълняват стриктно служебните си задължения и няма да допуснат нарушаване на реда в МЛ .


Подобни публикации