21

сеп

ribbon

Затварят Мостика за ремонт

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Бургазлии и гости на града имат още само два дни, за да се разходят по любимия на всички Мостик. От 24 септември /понеделник/ съоръжението ще бъде затворено за достъп за период от 300 дни, съобщиха от общината. Построеният през далечната 1968 година и дълъг цели 278 метра „Бургаски мост“ ще бъде цялостно реконструиран. В първите седмици на работа предстои обезопасяване на подхода към Мостика, както и достъпа до него от двата плажа – Централен и Северен.

Първият етап включва премахване на опасните части от съоръжението и детайлно обследване на конструкцията.
Цялостната реконструкция на Мостика се извършва по проект „Културно-историческото наследство на о.Света Анастасия и град Бургас – атрактивна и конкурентоспособна туристическа дестинация”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013.
В момента Мостикът е констатиран като опасен обект. Ремонтните дейности, които ще бъдат извършени, включват укрепване на корозиралите колони, полагане на нова настилка, осветление, видеонаблюдение, достъпна среда за хора с увреждания, обновяване на предмостовото пространство и озеленяване – всичко на стойност 1 449 217, 51 лв.


Подобни публикации