21

сеп

ribbon

Лаборатория на БСУ ще оказва психологична подкрепа на бургазлии

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Идващата сряда /26 септември/ в Бургаския свободен университет официално ще бъде открита Лаборатория за психологична подкрепа и развитие, чийто ръководител е преподавателят във висшето училище доц. д-р Румен Бостанджиев, д.м. – един от водещите български индивидуални и фамилни психотерапевти с квалификация и опит в сексологията и сексуалната медицина, лицензиран психотерапевт и психодрама обучител.

Лабораторията предлага консултативна помощ както за студентите от БСУ, които могат да се консултират на символични цени, така и за жителите на град Бургас и региона, които досега нямаха възможност за подобна специализирана помощ.
Лабораторията за психологична подкрепа и развитие ще консултира хора, които са изправени пред предизвикателства в личния живот и интимните отношения, с които са затруднени да се справят сами; имат желание да разрешат по конструктивен начин различни конфликти с партньори, колеги или близки; искат да преодолеят по-ефективно здравословни проблеми или други ограничения, които затрудняват личния им живот или професионалното им развитие; объркани са, а се налага да направят важни избори, свързани с професионалното и личностното развитие или със семейния им живот и пр.

Работата на Лабораторията за психологична подкрепа и развитие към БСУ гарантира пълна дискретност по отношение на личната информация, споделена от клиентите. Тя се ръководи от етичните принципи и утвърдените стандарти за професионализъм, приети в Българската асоциация по психотерапия и Българската асоциация по сексуална медицина, член на които е доц. Бостанджиев.
В началото на новата учебна 2012-2013 година Лабораторията за психологична подкрепа и развитие ще предложи няколко интересни и иновативни инициативи за студентите от БСУ и жителите на Бургас:
- Школа за партньорство (за отделни младежи и девойки, както и за партньорски двойки);
- Школа за родители (в три модула за родители на деца в предучилищна, начална училищна и пубертетна възраст);
- Към Лабораторията ще започне работа и квалификационна група по Психодрама (един от най-популярните и ефективни психотерапевтични подходи), предназначен за психолози, социални работници и медици, както и за студенти, подготвящи се за тези професии.

Лабораторията ще е база за провеждане на разнообразни научни изследвания със съдействието на студентите от БСУ, ще осигурява възможности за международно сътрудничество и обмен на водещ световен опит в консултирането и личностното развитие.
За реализацията на своята дейност Лабораторията сформира екипи от заинтересовани преподаватели и студенти в БСУ, очаква сътрудничеството с общинските служби, училищата, здравните и културните институции в Бургас.


Подобни публикации