5

юли

ribbon

Въоръжен опита да отвлече минибус край Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Въоръжен мъж е направил опит да отвлече минибус между Бургас и Слънчев бряг. Инцидентът станал късно снощи, съобщи Българска национална телевизия. Според данните на полицейските служители, похитителят заплашил шофьора и пътниците с пистолет. През това време жена, която пътувала в буса, успяла да подаде сигнал в полицията чрез мобилния си телефон.

Около 21.40 ч. в дежурния център на ОДМВР – Бургас на тел. 112 е получено съобщение от 26 годишно момиче от бургаския квартал «Горно Езерово», че пътник в автобус по линията Слънчев бряг – Бургас е извадил пистолет.
Своевременно към бензиностанция «Петрол» в района до Бургаския гробищен парк, преди влизане в града, са изпратени полицейски автопатрули от служители на На Пето Районно управление «Полиция» – Бургас и Специализираните полицейски сили, които благодарение на професионалната си и бърза намеса са спрели автобус «Сетра», с бургаска регист-рация, собственост на фирма «Мини бус експрес» – Несебър, като са задържали 46 годиш-ния П.П. от Русе, притежател на пистолета.
По свидетелски данни е установено, че П.П. по време на пътуването, извадил от багажа си пистолет и го заредил демонстративно. Пътуващите в автобуса около 20 пътници, сред които и руски туристи, станали свидетели на действията на 46 годишния русенец, като въпреки преживения силен стрес и уплаха, водачът на автобуса запазил самообладание и помолил 26 годишната бургазлийка да алармира на тел. 112 за възникналата ситуация.
От П.П. освен газовия пистолет «Екол компакт», 9 мм, с протокол за доброволно предаване е иззет и пълнителя със седем газови патрона. Към момента 46 годишния русенец е за-държан в Пето Районно управление «Полиция» – Бургас за срок от 24 часа, като му е взета кръв за анализ, с цел установяване употреба на алкохол или други упойващи вещества. Причините за извършеното деяние са в процес на установяване. Работата по случая про-дължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» – Бургас.


Подобни публикации