22

ное

ribbon

Бургас става старши съдружник за 100 нови тролейбуса

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен могат да се сдобият с общо сто нови тролейбуса по Оперативна програма “Околна среда”. Четирите общини ще действат заедно, тъй като този стил на работа винаги прави добро впечатление в Брюксел. Днес те съгласуваха текста на споразумение, което по най-бързия начин ще бъде внесено като извънредна докладна записка на предстоящите сесии на четирите общински съвета в края на този месец.

Ако споразумението бъде одобрено, Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен ще могат да подпишат помежду си официален договор през декември и да стартират реалната подготовка на проекта. Водеща ще бъде община Бургас, която досега е спечелила абсолютно всички свои подадени проектни предложения по ОПОС. Като възложител на обществената поръчка се очертава дружеството “Бургасбус” ЕООД.
Финансовият ресурс, за който може да се кандидатства, е 100 милиона лева. Те биха стигнали за 100 и повече нови тролейбуса, които да се разпределят според нуждите на съответния град, тъй като на едно място този вид транспорт е основен, а на друго второстепенен.


Подобни публикации