15

дек

ribbon

Трупата на Нешка празнува юбилей

След Русе и София “Купонът” отива във Варна

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

С юбилеен гала спектакъл в зала 1 на НДК танцовата трупа на Нешка Робева „Нешанъл Арт“ отбеляза своя юбилеен, десети поред рожден ден. За своето 10-годишно съществуване формацията е представила пред българска и чужда публика 6 самостоятелни спектакъла, като неотменно се е придържала към първоначалната си цел – осъвременяване и популяризиране на българските и балкански традиционни музика, песни и танци.

Празничният спектакъл е изграден в 2 части , като в първата са включени и доразвити знаковите танци от “Два свята”, “Орисия”, “Готови ли сте ?!”, “Арамии”, “Бежанци” и “Видрица”. Във втората част с много настроение и виц танцьорите празнуват своя рожден ден. Между отделните групи прехвърчат, както искри на съперничество, така и закачки ,който изразяват техните настроения и предпочитания.

Двете части са разделени от кратък 10-минутен документален филм, където по един оригинален начин, чрез интервюта режисьорката Галя Кралева показва моменти от историята на трупата. “КУПОНЪТ” впечатлява с разнообразието на своите танци, изключителните умения на танцьорите, енергия и настроение.

След Русе и София, юбилейният спектакъл ще бъда показан и във Варна.


Подобни публикации