24

фев

ribbon

Гонят карнобатлия от стола на Кушлев

Тодор Коларов не намирал подкрепа от парламента и  президента

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Председателят на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД), Тодор Коларов е депозирал оставката си в кабинета на министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от правителствената пресслужба. Като мотиви той посочва липсата на реформаторско мнозинство в комисията и на политическа подкрепа от Народното събрание и президента.

“Още утре ще подпиша оставката на Коларов. Не мога да приема човек, назначен от мен за председател на комисия и получил политическото ми доверие, да предизвиква постоянни скандали вътре в комисията и да оправдава невъзможността си да организира работата й с институциите, в това число с парламента и с президентството”, заяви премиерът Борисов.

Оставката ще бъде подписана утре след изтичане на двудневния отпуск на министър-председателя.

Роденият в Карнобат Тодор Коларов оглави комисията “Кушлев” на 20 април 2011 г. Той е с дългогодишен юридически стаж, преподавател е във Варненския свободен университет. Има магистърска степен по право от СУ „Св.Климент Охридски”, докторска степен от ПУ „Паисий Хилендарски” и обучения в Джорджтаунския университет, Вашингтон, САЩ и в Кингс Колидж, Лондон, Великобритания.

Бил е юридически анализатор в Световната банка. От януари 2004 г. до април м.г. е юридически съветник в Посолството на САЩ в България. Има множество специализации и публикации в областта на наказателното право.


Подобни публикации