19

май

ribbon

Убиецът от Тенерифе бил клиент на британска психиатрия

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Деян Деянов, който е в ареста в Тенерифе за убийството на британката Дженифър Милс-Уестли, през октомври миналата година е бил освободен от психиатрия в Северен Уелс, пише британският регионален всекидневник “Норфък истърн дейли прес”.

Деянов бил на посещение при свои роднини във Великобритания. Те уведомили властите за пристрастяването му към наркотици и за изблици на антисоциално поведение. Затова Деянов бил приет за лечение в психиатричното отделение на една от големите болници в Северен Уелс. През октомври бил освободен.
Членът на британския парламент от Лейбъристката партия настоял по този повод за “спешно разследване, за да се установи как пациент в психиатрия може да бъде освободен и да пътува в чужбина, и в крайна сметка да извърши толкова ужасяващо престъпление”, пише всекидневникът.
Друг регионален британски всекидневник, “Дейли пост Норт Уелс”, пише, че в момента полицията на Северен Уелс съставя профил на Деян Деянов въз основа на данните за престоя му в района и лечението му в психиатрия.
Преди седмица 28-годишният Деян Деянов нападна британка в китайски супермаркет с откраднат оттам нож, намушка я много пъти, после я обезглави и избяга с главата й в ръце.


Подобни публикации