16

ное

ribbon

Ниските университетски такси на Острова свършват 2012 г.

Приетите догодина имат шанс да хванат досегашната система

Публикувано в: ОбразованиеСветът;
От: pointburgas

Тройно нарастват таксите за обучение в британските университети от началото на 2012 г.  Приемът на българи за учебната 2011-2012 във Великобритания обаче ще се извършва по действащите към момента такси за обучение, съобщават от образователна компания „Интеграл”.

До момента една учебна година в британски ВУЗ струваше около 3 200 бр. паунда. Според готвените промени от 2012 година цената ще скочи до 9 000 британски паунда, колкото бяха таксите за българите преди влизането ни в Европейския съюз.

Кандидатите, които успеят да влязат тази година ще се възползват от действащите в момента по-ниски такси за обучение за целия период от следването си.

Според агенциите за изпращане на студенти в чужбина британските университети обаче ще свият приема за чуждестранни кандидати догодина заради кризата. Това автоматично повишава критериите за подбор на студенти.

Очакванията във Великобритания са да се увеличи размера на отпусканите студентски кредити, за да се финансират по-високите такси. Обсъжда се и да бъде вдигнат прага на сумата, след която да започне връщането на студентския кредит като дискутираният в момента размер е 21 000 паунда годишен доход, вместо досегашните 6000 британски паунда за българи.


Подобни публикации