7

ное

ribbon

Нападнаха Бътън в Бразилия

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Въоръжени хора са нападнали автомобила на британския пилот от „Формула -1″ Дженсън Бътън в бразилския град Сан Паулу, съобщават медиите. Информацията за нападението са потвърдили от администрацията на отбора на McLaren, в чийто състав е Бътън. Самият пилот не е пострадал.

От “Макларън” са разпратили официално съобщение за случая: “Ð’ събота вечерта по пътя от пистата ‘Интерлагос’ към хотела си, Дженсън Бътън бе нападнат от въоръжени мъже, които се опитаха да влязат в колата му. Никой в колата не е бил ранен. Полицейският шофьор на автомобила на Дженсън е действал бързо и е успял да си пробие път през трафика, за да изведе хората в колата до хотела им. Властите в Сао Пауло реагираха бързо и ще осигурят допълнителна сигурност на Дженсън и други членове на нашия екип за състезанието в неделя”.

Ð’ Сан Паулу се провесоха квалификациите в навечерието на Гранд при на Бразилия . Бътън ще стартира под номер 11. “Съжалявам, че не успях да вляза в третата фаза и да се боря за по-предна позиция, но съм стартирал и по-назад тук и съм се представял добре. За съжаление от 11-о място трудно ще помогна на Хамилтън”, заяви британецът след квалификацията.

Нивото на престъпността в големите бразилски градове продължава да расте, което предизвиква безпокойство в световната общност, като се има предвид, че в тази страна е планирано да се проведе Световното първенство през 2014 година.


Подобни публикации