16

дек

ribbon

Лари Кинг се оттегля

За 25 години е направил 50 000 интервюта с политици и звезди

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Последното шоу на легендарния тв водещ Лари Кинг ще бъде излъчено днес, съобщава на официалния си сайт CNN. В прощалното шоу на ветерана ще гостува Барбра Стрейзънд, израсла, подобно на самия него, в Бруклин, Ню Йорк. Тв шоуто на Кинг ще продължи да бъде излъчвано, но вече с водещ британския журналист Пиърс Морган.

„Кралят слиза от трона си“, пише американската преса по повод лебедовата песен на 77-годишния Кинг. Неговото тв шоу, което е с 25-годишна история, влезе в Книгата на рекордите Гинес.

За това време Кинг, започнал кариерата си като радиожурналист, е провел пряко в ефир около 50 хил. интервюта с най-влиятелните и известни хора в света. Сред тях са всички президенти на САЩ от Ричард Никсън насам плюс още стотици политици и звезди от шоубизнеса. Два пъти за последното десетилетие на Човека с тирантите е гостувал руският екс-президент и настоящ премиер Владимир Путин.

Тв кариера на Кинг е съпроводена и от бурен личен живот – той се е женил 8 пъти за 7 жени (за едната – два пъти). В началото на тази година той тръгна да се развежда и с последната си съпруга, но после промени решението си.

Произхождащ от еврейско семейство, емигранти от Беларус, журналистът е и автор на няколко бестселъра, сред които „Разкажи го на Кинг“, „Любовни истории от Втората световна война“ и др. Кинг е носител на телевизионната награда „Еми“ и има своя звезда на Алеята на славата в Холивуд.


Подобни публикации