17

мар

ribbon

Кадафи ще потопява кораби и сваля самолети

Полковникът е готов да премине към Ал Кайда

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Официален представител на министерство на отбраната на Либия обяви по държавната телевизия, че всяко “въоръжено действие” срещу страната му ще постави под заплаха въздушните и морските съобщения в средиземноморския регион, съобщи lenta.ru, цитирайки Франс прес. “Всяко цивилно или военно  транспортно средство ще бъде цел на либийските контраудари.”, поясни той.

Това заявление бе направено непосредствено преди началото на заседанието на Съвета за сигурност на ООН в Ню Йорк, където към 24 ч. българско време трябва да започне обсъждането на проекторезолюцията за Либия.

По-рано външният министър на Великобритания Уилям Хейг заяви, че в проектодокумента има точка за забрана на всички полети над Либия, а също и за използването на “всички средства” /освен наземна операция/ за защита на мирното население от нападения.

Френският му колега Ален Жюпе уточни, че под “всички средства” трябва да се разбират и прицелни бомбардировки по военни части.

Муамар Кадафи междувременно заяви, че в случай на военна нитервенция ще премине на страната на Ал Кайда и ще започне “свещена война” срещу Запада.


Подобни публикации