17

ное

ribbon

За Йорго съчиниха песен в Русия

Автори и изпълнители са радиоводещи

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Интересът към пухкавото куче Йорго, което премиерът Борисов подари на колегата си Владимир Путин на 13 ноември, е голям в Русия. Говорителят на Путин Дмитрий Песков всекидневно отговаря на въпросите на журналисти за това как се адаптира Йорго и има ли се вече ново име. Няколко сайта събират предложения как да бъде наречен, защото Путин не харесал рожденното му име.
За българската овчарка вече има и песен. “Мурзилки интернешънъл” съчини песен “На Путин му подариха кученце”. Музиката към песента е взета от хита на Филип Киркоров “Просто подари”.

“Мурзилки интернешънъл” е състав от водещи в “Авторадио”. Свирят в поп стил, а песните им около 600, са пародии на известни парчета – най-вече руски. Най-известното радиопредаване на групата се казва Мурзилки Live, именно в него бе изпълнена и песента за Путин и българското куче – http://www.youtube.com/watch?v=ceL7xTAVoug

Чуждестранните лидери често подаряват животни на Путин. Руският премиер може да си направи личен зоопарк. Той има девет коня – три от които арабски жребци, а два са от Пакистан. Президентът на Туркменистан му е подарявал леопарди, на Молдова – жив крокодил, а на Казахстан – рядък вид газела.

Най-известният и обичан домашен любимец на премиера е лабрадорът му Кони, за когото неотдавна Путин дори се пошегува, че е номер 1 сред членовете на семейството му. Сега българското куче дели дом в “Ново Огарьово” с Кони, както и с двата пудела Тося и Родео, с коня-джудже Вадик и с козата Сказка.


Подобни публикации