17

ное

ribbon

Университет от Санкт-Петербург отваря офис в Бургас

Съвместно с университет “Проф. д-р Ас. Златаров” ще обучава кадри по безопасността

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Санкт-Петербургският университет на Държавната противопожарна служба към Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация отваря свой офис в Бургас. Руското висше училище ще обучава кадри по безопасността съвместно с бургаския университет “Проф. д-р Ас. Златаров”.
“Офисът ще бъде на територията на Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника и задачата му е да събере кандидати за обучение. То ще бъде съвместно между руския университет и бургаския “Проф. д-Ñ€ Асен Златаров”. Тематиката ще бъде сходна с тематиката на патньорите от Санкт Петербург, където се подготвят кадри за безопасността – пожарна безопасност, безопасност на технологичните процеси и производства, организация и технология на защитата на иноформацията, защита в извънредни ситуации, системен анализ и управление и Ñ‚.н. Нещо, което е много актуално в ситуацията, в която живеем.”, обясни инж. Димитър Шишманов, доскорошен директор на ПГМЕЕ-Бургас и координатор на проекта.

Идеята е да се дава бакалавърска степен, задочна форма на обучение, което ще се провежда съвместно с бургаския университет и ще е платено. Едната част от преподавателите ще бъдат от “Проф. д-р Асен Златаров”, другата част – от Русия.

Тази бакалавърска степен ще дава възможност на студентите, завършили в Бургас, да продължат в магистърска степен в университета Санкт-Петербург. Уточнено е и как ще става признаването на дипломите в двете страни.

Днес тричленна делегация от Санкт-Петербургския университет, водена от кпн Любов Давидова, зам.-ректор на университета и ректор на Института по безопасност към него, се срещнаха и разговаряха със зам.-кмета по образование на Бургас Йорданка Ананиева.

Руските гости бяха придружавани от инж. Роза Желева, директор на ПГМЕЕ и инж. Димитър Шишманов.


Подобни публикации