1

ное

ribbon

Дилма Русеф е новият президент на Бразилия

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Централната избирателна комисия на Бразилия обяви, че след обработването на всичките гласове от втория тур на президентските избори кандидатът на управляващата Партия на трудещите се Дилма Русеф печели с 56% подкрепа, срещу 44% за нейния опонент, бившият губернатор на Сао Пауло Жозе Сера.

Така Русеф става първата жена избран за президент на Бразилия, и ще поеме поста от своя политически наставник, все още действащия президент Луис Инасио Лула да Силва на 1 януари догодина.

В своята реч по случай изборната победа, направила я приемник на Луис Инасио Лула да Силва, Дилма Русеф обеща да изкорени бедността, засегнала 20 млн. души в нейната родина. „Повтарям свето фундаментално обещание – изкореняване на бедността”, каза известната с левите си възгледи бивш началник на президентския кабинет в победната си реч. „Ние не трябва да си отдъхнем, докато има гладуващи бразилци. Изкореняването на крайната бедност е моята цел. Но смирено моля за подкрепата на всички, които могат да помогнат държавата да изгради мост над разделението между нас и да ни направят развита нация”, каза тя. По време на своята предизборна кампания Дилма Русеф, чийто баща е имигрант от България, обещаваше да продължи политиката на своя наставник Лула да Силва.


Подобни публикации