6

юни

ribbon

Данък ще освобождава русначета от казармата

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Руските младежи, които не искат да преминат редовната си военна повинност, да заплащат допълнителен данък, предвижда законопроект на депутати от „Единна Русия”, съобщава в. „Известия”. Младите мъже в Русия, които искат да избегнат задължителната военна служба, ще трябва да заплащат допълнително 13% от заплатите си до навършване на 60 години, предвижда нов законопроект на управляващата партия „Единна Русия”.

Събраните от данъка средства ще се използват за поддръжка на въоръженните сили и за материална помощ на пострадалите по време на бойни действия военни.
„Ако един млад човек има уважителни причини да не кара задължителната военна служба – заради здравословни причини или защото отбива военната си служба в други ведомства, той няма да плаща данък”, заяви авторът на законопроекта зам.-председателя на комисията по отбраната Франц Клинцевич.
По думите му в момента много деца на чиновници успяват да се измъкнат от задължителната служба. „Щом няма да служат, да пълнят хазната”, каза той. Ð’ случай, че не заплащат доброволно данъка, парите ще бъдат вземани по съдебен път.
Според комисията по отбраната на „Единна Русия” този законопроект ще служи като стимул за младежите за служба в армията. Те дори обмислят прослужилите да бъдат приемани във ВУЗ без изпит или да им се осигурява държавна работа.
Около 200 000 руски младежи годишно избягват задължителната военна служба.


Подобни публикации