26

яну

ribbon

В Русия хвърчат пагони след атентата

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Руският президент Дмитрий Медведев уволни високопоставен служител от транспортната милиция към вътрешното министерство. Това е първото наказание, наложено след атентата на московското летище Домодедово в понеделник, при който загинаха 35 души, съобщиха руските медии в сряда.

Медведев информира, че е уволнил Андрей Алексеев, началник на транспортната милиция в Централния федерален окръг, включващ и Москва. “Онези, които не са работили както трябва, ще бъдат наказани по съответния начин”, каза той в изявление, излъчено от руски телевизии.

На съвещание по сигурността в транспорта при държавния глава вътрешният министър Рашид Нургалиев съобщи, че във връзка с атентата ще бъдат уволнени началникът на транспортната милиция на летище Домодедово и двама негови заместници.

Медведев настоя Нургалиев да осигури “всекидневен” и “натрапчив” контрол в отрасъла, да “разтърси цялата транспортна милиция”. Той даде за пример взаимодействието между полицията и транспортните служби в развитите държави и възложи на кабинета “да подготви предложения в двуседмичен срок”.

Освен това, руският лидер настоя транспортният министър Игор Левитин да му представи доклад за изпълнението на програмата за гарантиране на сигурността в транспорта, приета през 2007 г. след взривяването на самолети в Русия.


Подобни публикации