11

апр

ribbon

Терористичен акт на метростанция в Минск

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Според Първи канал на белоруската телевизия  по последни данни 11 човека са загинали, а 126 са ранени след взрив на метростанция “Октомврийска” в столицата на Белорус Минск.
Вече е заведено криминално дело по случая, основната версия е терористично нападение.


Няколко души са загинали при инцидента, има десетки ранени, съобщи Ройтерс, като се позова на кореспондент на държавната агенция Белта. От станцията на метрото излиза гъст черен дим. Беларуското министерство на извънредните ситуации потвърди, че при експлозията има убити и ранени.

Експлозията е станала в “час пик” – в 17.56 ч. местно време (16.56 ч българско време) в станция “Октябрская”. Станцията е разположена на място, където се пресичат две линии на метрото, на едноименен площад на около 100 м от сградата на президентството. На мястото са най-малко 10 екипа на “Бърза помощ” и 12 пожарни коли.

Засега няма сведения каква е причината на взрива. Очевидци разказаха за ИТАР-ТАСС, че на мястото на взрива се е образувала голяма яма. Има пострадали не само от взрива, но и от рухнало стълбище в метростанцията.

Спасители извеждат с носилки пострадали от метрото. Според Асошиейтед прес някои са с ужасни рани, включително мъж без крака.


Подобни публикации