28

фев

ribbon

Американците могат да осъмнат с данък върху секса

Професор предлага $2 налог зз всеки полов акт

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Професор Стивън Картър от университета Йейл е изчислил, че ако всички 200 милиона сексуално активни американски граждани плащат поне по два долара за всеки полов акт, това ежегодно ще пълни държавния бюджет с 10 милиарда долара. Основното, според Картър е, че данъкът ще реши острия конфликт между американското правителство и Католическата църква. Средствата ще бъдат използвани за финансиране на контрол на раждаемостта за тези жени, чиито застраховки не покриват такива неща.

Професорът е сигурен, че данъкът ще бъде адекватен заместител на специалните бонуси от страна на работодателите, срещу които протестират католическите свещеници.
Със заповед на Министерството на здравеопазването на САЩ от 1 август 2012 г. здравното осигуряване на американските граждани трябва да покрива и разходите за контрацептиви.
Това решение се дължи на факта, че много жени не са в състояние да предвидят средства за контрацепция, поради което сериозно страда тяхното здраве.
В действителност Министерството на здравеопазването е разпоредило всички американски работодатели, независимо дали това им харесва или не, да плащат за безопасен секс, аборт или стерилизация на своите служители.
Противник на тези мерки стана Католическата църква, която по принцип отхвърля всякакъв вид контрацепция.
Стивън Картър казва, че за решение на проблема с контрацепцията трябва да се прехвърли тежестта от работодателите към гражданите. Те, независимо дали са католици или атеисти – трябва да плащат на държавата за самия сексуален акт, а държавата да отпуска пари според собствената си политика.
Експертите предлагат да се облага с данък „нормата“ за секс. Например, според проучванията на общественото мнение, американците правят секс средно два пъти месечно. И така се получава сумата от 10 млрд. долара…


Подобни публикации