27

юли

ribbon

Център за съвременно образование гради бургаското училище “Яворов”

Школото е второто в морския град, получило подкрепата на Фондация "Америка за България"

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

ОУ “Пейо Яворов” започва реализирането на Проект по изграждане на “Център за съвременно образование” с подкрепата на Фондация “Америка за България”. Така учебното заведение става второто в Бургас след ОУ “Братя Миладинови” с подкрепена идея от фондацията. Проектът цели да преодолее съществуващите ограничения при използването на новите технологии в обучението и предлага съвременни решения, които ще модернизират образователния процес.

За осъществяването на тази амбиция, училището ще създаде Център за съвременно образование, деветте класни стаи на който ще бъдат оборудвани с лаптопи, мултимедия и интерактивни дъски. Новите технически средства ще осигурят достъп до всички налични средства за осъществаване на съвременен образователен процес. Една от стаите ще функционира като ресурсен център за подготвителна работа на учителите, както и за съхранение на помощни демонстрационни спредства.
Два компютърни кабинета, всеки с 15 работни станции, свързани в мрежа и под управлението на сървър, ще осигуряват специализираната подготовка на учениците. Те ще бъдат на разположение извън учебните занимания и на всички деца, които не разполагат с домашен компютър или нямат достъп до интернет. Новият център ще позволи по-пълното използване на набиращата популярност в България платформа MOODLE, която ще предостави възможност за използване на интерактивни методи на преподаване, изпитване в реално време по мрежата и виртуална комуникация между учители и ученици. Училището ще осигури допълнително 50 233 лв. за реализирането на проекта.

Фондация “Америка за България” подпомага израстването и укрепването на динамична пазарна икономика и демократично общество в България и подкрепя страната в постигане на пълния потенциал на успешна и модерна европейска нация. Основана през 2008 година, Фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден от Правителството на САЩ чрез Американската агенция за международно развитие. Грантовете, които Фондация “Америка за България” предоставя, продължават отношенията на доброжелателство и приятелство между народите на САЩ и България.


Подобни публикации