4

ное

ribbon

Училищен директор сред най-талантливите учители

Албена Касабова вече подготвя втората си стихосбирка

Публикувано в: КултураОбразование;
От: pointburgas

Две стихотворения на Албена Касабова – директор на основното училище в Ахтопол “Св. св. Кирил и Митодий” влязоха в сборника с творби на най-талантливите български учители. Те бяха наградени на специална церемония във Варненската опера от зам.-министъра на образованието Милена Дамянова в присъствието на председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева.

„Ветрилото на дъгата” излиза във връзка с Втория национален литературен конкурс за учители- творци, обявен от ИК „Анубис” и издателство „Булвест 2000” в сътрудничество с вестник „Сега”. В него участват общо 144 преподаватели от цялата страна, които жури с председател писателя проф. Боян Биолчев е избрало сред повече от 700 участници в конкурса.

Албена Касабова се представя с две свои стихотворения „Завръщане” и „Една усмивка”. Поетесата вече има издадена една книга с интимна лирика, сега подготвя и втората си книга, която ще излезе от печат в края на годината.

За себе си авторката казва: „Стиховете ми отразяват една друга същност на човека, една романтика и чувствителност, които сме изгубили, забързани и отчуждени в ежедневието си, отдадени на житейските проблеми и заради това забравили да се радват на малките, но стойностни неща”.


Подобни публикации