19

сеп

ribbon

Ученичка на Мая Плисецкая става учител в Бургас

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Ученичка на легендарната балерина Мая Плисецкая ще преподава през новата учебна година в Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров” в Бургас. Лилианна Ушпурене е от година в България и ще води часовете по класически танц на децата от 1-ви, 2-ри и 5-ти клас.
Лили, както я наричат нейните възпитаници, е завършила балетно училище и института по култура в Минск със специалност хореография. До неотдавна тя е била преподавател по балет в училище в Москва. Танцувала е на сцените на много оперни театри.

Прима балерината на Бургаска опера Галина Калчева ще продължи и през тази година да предава своя опит и знания на учениците от 10-ти 11-ти и 12 клас, които са се посветили на балетното изкуство. Тя е ученичка на Евгения Кръстева и проф. Петър Луканов и е балетен педагог в музикалното училище ог 2003 година.
Валери Еличов ще води през новата учебна година часовете по актьорско майсторство на 12-ти клас. Той е актьор в бургаския драматичен театър „Адриана Будевска” и е изестен на публиката с ролите си в множество пиеси. Чаровната актриса Невена Цанева ще преподава на по-малките таланти по специалност „Актьорско майсторство”.
Актьорът от Държавен куклен театър –Бургас Георги Минков също ще преподава в учебното заведение куклено актьорско майсторство.


Подобни публикации