19

сеп

ribbon

Швейцария отличи Бургас като „Града на пясъчните скулптури“

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Бургас е отличен с награда в престижните Швейцарски туристически награди 2012 (Swiss Tourism Awards) в категорията „Дестинация, която трябва да посетите“. Градът ни е удостоен със званието „Град на пясъчните скулптури“, а в мотивите на оценяващата комисия за присъждане на приза се казва: „прекрасната природа, красивите плажове, но най-вече нетрадиционният Пясъчен фестивал е това, което привлича стотици хиляди туристи към Бургас всяка година“.

Обявяването на наградата се случва два месеца преди най-голямото за Швейцария Международно туристическо изложение, което ще се проведе в град Лугано.
Швейцарските туристически награди са важно международно отличие. Те имат за цел да разкриват туристическия потенциал на различните дестинации, да повишават тяхната популярност и привлекателност.

Фестивалът на Пясъчните скулптури се провежда вече пета поредна година в Бургас. Всяко лято в непосредствена близост до морето се издига град от пясък, който ежегодно се посещава от над 80 000 посетители. Поради големия интерес тази година Пясъчния фестивал ще остане отворен до 30 септември, като фигурите могат да бъдат разгледани всеки ден от 09.00 до 20.00 часа.


Подобни публикации