8

апр

ribbon

С научен форум започнаха Дните на Центъра по юридически науки на БСУ

Председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев е гост на научната конференция

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

С двудневна научна конференция в Бургаския свободен университет започнаха Дните на Центъра по юридически науки – част от програмата по случай 20-годишнината на висшето училище. Форумът е посветен и на Деня на конституцията и юриста и е под наслов “Българското право – реформа на законодателството, реформа на съдебната система или реформа на образованието?”.

“Аз помня, когато бяха първите стъпки на Центъра по юридически науки. Всичко беше по-различно, имаше различни колебания, а дискусиите в нашите юридически среди никога няма да свършат кой е по- по- най от всичките факултети в България. Тези дискусии могат да се водят до безкрай, но животът си показва. А той показа, че възпитаниците на Бургаския свободен университет са достойни кадри, добри магистрати и аз никога не съм имал колебания във Висшия съдебен съвет, когато гласуваме за хора, които са завършили тук. И го казвам не защото в момента съм при вас, а защото е истина.”, заяви в приветствието си към ЦЮН проф. Лазар Груев, председател на Върховния касационен съд.

Специални поздравителни адреси Центърът по юридически науки получи от юридическите факултети на Русенския университет, Пловдивския университет, УНСС, ЮЗУ, Варненския свободен университет и др.

Общо седемнадесет научни доклада ще бъдат представени пред форума. Те са посветени на различни аспекти от българското законодателство и юридическа практика. Сред докладчиците са проф. д-р Момяна Гунева, декан на ЦЮН, проф. дюн Костадин Бобев, доц. д-р Рашко Рашков, проф. д-р Веселин Цанков, проф. д-р Николай Натов, проф. д-р Георги Пенчев, доц. д-р Силив Чернев и др.


Подобни публикации