14

май

ribbon

Сценичната треска обзе млади театрали

Възпитаниците на бургаското ОУ “Л. Каравелов” усърдно се готвят за годишната си продукция

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

В трескава подготовка за традиционната годишна продукция, която ще отбележи края на учебната година, са възпитаниците на бургаското основно училище ОУ “Любен Каравелов”. Невръстните артисти от Театралния клуб правят последни репетиции на спектакъла “Сага за яйцето”, с който ще се представят на 18 май на сцената на Дома на културата на “ЛУКойл Нефтохим”. В постановката отново ще вземат участие и техни преподаватели, което е запазена марка на школото с над осемдесет години история.

Освен малките жреци на Мелпомена, ръководени от Диди Генчева, пред публиката от съученици и родители ще се изявят и талантите в музиката и танците. Тогава ще бъде открита и ежегодната изложба с творби на възпитаниците на паралелките със засилено изучаване на изобразително изкуство, които са първите създадени от този вид в България.

Група от ученици и педагози от ОУ “Л. Каравелов” пък ще представи бургаското учебно заведение в партньорска среща в словашкия град Нитра, която ще се проведе от 19 до 27 май. Тя е по проект “От сянката към светлината” на европейската програма “Коменски” и в нея са включени училища от Полша, Румъния, Турция, Великобритания, Италия, Словакия и България.
Специално за гостуването в Словакия бургаските ученици подготвят пантомима с екологична насоченост. Догодина през м. май ОУ “Любен Каравелов” ще бъде домакин на своите партньори от Европа.


Подобни публикации